beats by dre cheap

STOP APARTHEJDU KOJI PROVODI GENOCIDNA MILICIJA GENOCIDNE rs

TRECI RAJH JE JOS ZIV

Image Hosted by ImageShack.us Bosanske Posavine i RBiH

DIZEMO SVOJ GLAS PROTIV APARTHEJDA U OKUPIRANOM DJELU RBiH

Posto su Hrvate Katolike gotovo istrijebili I svakodnevno ubijaju one malobrojne koji se vrate na svoja ognjista Sada po svaku cjenu zele provesti u djelo tu istu sudbinu koju su namjenili Bosnjacima Muslimanima Bosanske Posavine

Umjesto osiguranja skupa, saslušavaju nas

Nakon Hatidže Mehmedović, saslušani uposlenici Opštine

 

URED GESTAPA I WERMAHTA U SREBRENICI       

                             

U Policijskoj stanici u Srebrenici jučer su nastavljena saslušanja srebreničkih Bošnjaka zbog toga što su 13. jula ove godine, obilježavajući 18. godišnjicu genocida, posjetili stratište Bijela kuća u Potočarima, gdje su ubijani njihovi najmiliji.

Nakon Hatidže Mehmedović, saslušani uposlenici Opštine

Dan ranije su saslušani Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja Srebreničke majke, te aktivisti Koalicije 1. mart Almir Salihović i Zekerijah Hadžić, dok su se pozivu srebreničke policije jučer odazvali Hasudin Mustafić, samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite Opštine Srebrenica, i Muhamed Avdić, uposlenik u ovoj opštini.

- Pa ovo je strašno da MUP RS-a koji je, prema svim presudama Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u slučaju Srebrenica 1995. godine, učestvovao u zločinu genocida danas poziva žrtve genocida na saslušanje zato što su se prisjetile svojih najmilijih. Dakle, MUP umjesto da žrtvama obezbijedi mjesto da dođu, da se prisjete svojih najmilijih, gdje su ubijeni dječaci od 12 i starci do 77 godina, oni se pozivaju na neki zakon i zabranjuju žrtvama da dođu na mjesto stratišta, kazao je Avdić, koji je tokom posjete Bijeloj kući bio jedan od redara.

Kako je ispričao Mustafić, on je na saslušanje pozvan kao radnik u Opštini Srebrenica, i kao osoba koja je 13. jula prisustvovala obilježavanju stradanja kod Bijele kuće, ispred zgrade Elektroprijenosa.

- Dao sam izjavu o dešavanjima istog dana kada smo zajedno sa pripadnicama nekoliko udruženja posjetili stratišta u Potočarima ispred Bijele kuće, koja je vlasništvo Elektroprijenosa. Iznio sam ono što sam vidio, pa vidjećemo šta će se dešavati. Neka svako radi svoj posao, kazao je Mustafić, koji je dodao da u pozivu nije navedeno da li je pozvan u svojstvu osumnjičenog ili u svojstvu svjedoka.

 

CIA: Zloćince čeka kazna, a Republiku Srpsku ukidanje!

 

Derventa Genocide Blog
http://derventablog.blogger.ba
18/07/2013 09:35