Derventa Genocide Blog

Dobrodošli na moj blog ... Bosnian Genocide, 1992-95. Derventa Genocid nad Bosnjacima I Hrvatima u sjeni Srebrenice

13.07.2013.

APARTHEJD U GENOCIDNOJ rs

rs je genocidna i mora nestati

TRAGOVI KRVI VODE DO UKIDANJA GENOCIDNE TVOREVINE rs

Subašić: Ovdje su '95. mučili našu djecu, a sad nama ne daju da uđemo

 

 

 

Predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić zatražit će danas ljekarku pomoć u Kladnju jer su joj u komešanju prilikom pokušaja ulaska u hangar u Kravici, gdje su porodice žrtava namjeravale odati počast najmilijima, povrijeđeni ruka i stomak.

Kako je Subašić istaknula za Fenu, članovi porodica ubijenih pokušali su ući u hangar kako bi prvi put nakon rata obišli mjesto gdje su 1995. godine zatočeni i ubijani njihovi najmiliji, u čemu su ih pokušali spriječiti pripadnici policije RS-a.Jedan od policajaca u tom ju je komešanju odgurnuo, udarivši je u stomak i ruku."Ruka mi je sada pomodrila, a i na stomaku imam modricu i bolove, te ću otići na ljekarski pregled u Kladanj. Našu su djecu 1995. godine prisilili da uđu u hangar gdje su ih mučili i ubijali, a danas majkama ne daju da to mjesto posjete", kazala je ona.Ona navodi da je u ovom događaju lakše povrijeđeno još nekoliko žena, ali su članovi porodica u konačnici uspjeli ući u hangar te odati počast ubijenima. - See more at: http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/155970-subasic-ovdje-su-95-mucili-nasu-djecu-a-sad-nama-ne-daju-da-udjemo.html#sthash.VImYBAvw.dpufKako je Subašić istaknula za Fenu, članovi porodica ubijenih pokušali su ući u hangar kako bi prvi put nakon rata obišli mjesto gdje su 1995. godine zatočeni i ubijani njihovi najmiliji, u čemu su ih pokušali spriječiti pripadnici policije RS-a.Jedan od policajaca u tom ju je komešanju odgurnuo, udarivši je u stomak i ruku."Ruka mi je sada pomodrila, a i na stomaku imam modricu i bolove, te ću otići na ljekarski pregled u Kladanj. Našu su djecu 1995. godine prisilili da uđu u hangar gdje su ih mučili i ubijali, a danas majkama ne daju da to mjesto posjete", kazala je ona.Ona navodi da je u ovom događaju lakše povrijeđeno još nekoliko žena, ali su članovi porodica u konačnici uspjeli ući u hangar te odati počast ubijenima.

 

 

13.07.2013.

CIA: Zloćince čeka kazna, a Republiku Srpsku ukidanje!

rs je genocidna i mora nestati

p

 

 

DERVENTA JE DRUGI VUKOVAR

Grad u kome susrbi takodze pocinili genocide

Fotografija br. 37 Civili koje su ubili JNA i srpski „borci“ 16.04.1992. u G. Kolibama

02. svibanj 1992

VRS zapoela osvajanje Gornjih Koliba

 Nakon jutarnje topnike pripreme,etnici su prodrli do džamije u G. Kolibama. Zrakop-lovstvo je dva puta raketiralo most na r. Savi u Bosanskom Brodu. Jedan je zrakoplovoboren

http://www.youtube.com/watch?v=egxYAmDXZAc

                                    

Pogledajte ;
MIROSLAV VASILIĆ, ZAROBLJENI SRPSKI OFICIR GOVORI O SVOM RATNOM POHODU NA POSAVINU
MI SMO SRUŠILI PLEHAN I UBIJALI CIVILE!
http://nebeskimnarodomsotonavlada.blogger.ba/
U zakljucku se navodi;
Zauzeli smo to hrvatsko selo ubivši sve što se moglo ubiti.
S majorom Pantelijom Čurguzom, krenuli smo u osvajanje hrvatskih sela Modrana i Plehana, a ja sam raspoređen u bataljun kojim je zapovijedao kapetan Ostoja Jajčanin. Preko njih je iz najvišeg vrha naše vojske odmah stigla i naredba da se miniraju, bolje reći uklone sa zemlje, svi tuđi vjerski i drugi objekti, posebno samostan Plehan, sve što je mirisalo na ustaštvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

              

Derventa Genocide Blog
<< 07/2013 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


MOJI LINKOVI

Srpski genocid u BiH nesmije biti zaboravljen
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
21070

Powered by Blogger.ba