Derventa Genocide Blog

Dobrodošli na moj blog ... Bosnian Genocide, 1992-95. Derventa Genocid nad Bosnjacima I Hrvatima u sjeni Srebrenice

17.04.2013.

MILORAD DODIK JE DOKAZANI LAZOV KOJI OBMANJUJE SRPSKI NAROD

VIDEO / Dragan Čavić : Milorad Dodik je kukavica!

image

(24SI) - Povodom sinoćnjeg gostovanja Predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika u emisiji "Presing" u kojoj je izjavio da bivši predsjednik Srpske Dragan Čavić treba da se odrekne potpisa sa izvještaja o Srebrenici i da se javno izvini srpskom narodu, jer su se, ...

... u međuvremenu, stekli novi uslovi i dokazi u vezi sa događajima na srebreničkom području u julu 1995. godine, javnosti se pismom obratio Dragan Čavić.

“Kako to rade režimski mediji, najbolja ilustracija je sinoćnji nastup Milorada Dodika na RTRS-u u emisiji „Presing“.

Cijelu emisiju, koja je koncipirana kao dijalog -emisija radi suprostavljanja stavova različitih učesnika,obilježio je dijalog Milorada Dodika sa Draganom Čavićem, koji nije bio tu u studiju da demantuje njegove laži .

Milorad Dodik je kukavica koji nema hrabrosti da se javno suoči sa Draganom Čavićem o ovoj temi, ili bilo kojoj drugoj temi, jer zna da su u mojim rukama argumenti a u njegovim laži.

Zato o Draganu Čaviću , gdje god mu se ukaže prilika, drži monologe jer nema hrabrosti da se javno sučimo na bilo kojoj televiziji, ja kao bivši Predsjednik RS a on kao sadašnji.

Prije svega, Dragan Čavić ima veze sa Izvještajem Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice iz 2004.godine onoliko koliko i Milorad Dodik.

Ovaj Izvještaj je usvojila Vlada RS na čelu sa Draganom Mikerevićem i nikakav potpis na taj dokument kojeg je usvojila Vlada RS nije stavio Dragan Čavić, tako da na poziv Milorada Dodika da Dragan Čavić povuče svoj potpis sa tog Izvještaja moj odgovor je jasan :

Nemam šta povući, jer ništa nisam ni potpisao!

O Srebrenici sam javno rekao sve šta sam imao reći obraćanjem na RTRS u proljeće 2004.godine (prije punih 9 godina), što se može naći kao video snimak na www.Youtube.com i to je moja jedina veza sa Srebreničkim tragičnim događajima iz 1995.godine.

Ali zato je Milorad Dodik javno priznao da se u Srebrenici desio genocid, što ja za razliku od njega nikada nisam izjavio, a to možete pogledati:

 <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/AXcvZsQTFko?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Milorad Dodik je jedini Srbin iz Republike Srpske, i to još u funkciji Predsjednika Republike Srpske, u intervjuu Senadu Hadžifejzoviću priznao da se u Srebrenici desio genocid. Ko ne vjeruje neka pogleda i posluša pravog Milorada Dodika.

Po meni, Milorad Dodik je počinio ekonomski genocid nad vlastitim narodom, a najnovija afera oko fabrike glinice Birač i Balkan Investment Banke, samo potvrđuje da sam u pravu.

On je lični prijatelj sa vlasnikom UKIO grupe iz Litvanije Vladimirom Romanovom. Romanov mu je davao donacije stotinama hiljada KM preko Birča i Balkan Investment Banke za njegov košarkaški klub Igokea.

Kredit koji je Dodik iz IRB dodjelio firmi čiji je suvlasnik njegov sin „Fruit eco“ isplaćen je upravo preko Balkan Investment Banke, uz to nije bilo dovoljno što je kredit dodijeljen već je naknadno i produžen grejs period ovoj istoj firmi.

Balkan investment Banka je otkupila obveznice u vrijednosti 7 miliona KM koje je emitovala "Kaldera" u vlasništvu Dodikovog bliskog prijatelja Milenka Čićića, a prije par mjeseci te iste obveznice je od Balkan Investment Banke otkupila Investiciono-razvojna banka RS. Da li se išta prethodno moglo dogoditi da Milorad Dodik nije uticao na Romanova da odobri ovakve aranžmane?

Zbog ovakvih aranžmana Balkan Investment Banka je propala pa je sada spašavaju isti oni koji su je i uništili na čelu sa Miloradom Dodikom.I što je najžalosnije, ne spasavaju je svojim parama nego parama građana.

I na kraju mogu samo reći da Milorad Dodik često govori laži o meni zbog toga što ja takođe često govorim istinu o njemu.

Na sreću, njegove laži nije teško demantovati.

U laži su uvijek bile kratke noge a Miloradove laži su ostale i bez nogu! “

Podsjećamo da je Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao kako smatra da Dragan Čavić kao bivši predsjednik Republike Srpske treba da se odrekne potpisa sa izvještaja o Srebrenici i da se javno izvini srpskom narodu, jer su se, u međuvremenu, stekli novi uslovi i dokazi u vezi sa događajima na srebreničkom području u julu 1995. godine.

“Čavić je potpisao sramni izvještaj o Srebrenici da bi sačuvao političku fotelju. Da nije bilo tog sramnog i lažnog izvještaja, mnogo bi lakše bilo danas Radovanu Karadžiću i mnogim drugim ljudima u Haškom tribunalu”, ocijenio je sinoć Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da međunarodna zajednica i Haški tribunal nisu imali nikakvih egzaktnih podataka i dokaza o tome šta se dešavalo u Srebrenici.

“Stranci i Bošnjaci pokušali su iskoristiti priču o Srebrenici kao dokaz da su Srbi počinili genocid u Srebrenici i zato je bio potreban Čavićev izvještaj koji prelazi famoznu cifru od preko 8.000 ubijenih u Srebrenici”, istakao je Dodik.

Derventa Genocide Blog
<< 04/2013 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930


MOJI LINKOVI

Srpski genocid u BiH nesmije biti zaboravljen
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
27037

Powered by Blogger.ba